Petang ni berjaya juga menjumpai dan merasai keenakan Pisang Berkeju ni. Tengok je pun dah menyelerakan. Inikan pula dihidangkan panas-panas waktu petang.
Nampaknya anak-anak suka makan. Jadi menjadi tugas Ummi untuk belajar cara-cara membuatnya. Kalau nak beli sepinggan sorang boleh tahan juga harganya. Yang ni RM 4 sepinggan. Kalau buat sendiri banyak boleh jimat dan semuanya terjamin dari segi kehalalan dan kebersihan.
Ni pulak reaksi anak-anak sebab tak boleh makan lagi sebab Ummi nak ambil gambar dulu. Nampak tak muka masing-masing macam tak puas hati je.
2 keping terakhir... tak berani nak ambil sebab anak-anak suka. Sebelum nak buat kenalah tahu resepinya. Saya cuba cari resepi yang paling mudah. Bagi yang nak cuba mungkin boleh cuba resepi ni.
Resepi dari SINI
Bahan-bahan wajib
1 bungkus Tepung Goreng pisang adabi
1 buku cheese cheddar
1 tin susu manis
1 atau 2 gelas air
Cara membuatnya
Senang je....buat adunan untuk buat goreng pisang biasa.....
Tapi pastilah cair ok.....
Dah siap susun pisang goreng dalam pinggan dan letak susu manis tadi......
Lepas tu parutkan chesse cheddar di atas pisang goreng tadi...hihihi....
Senang je....buat adunan untuk buat goreng pisang biasa.....
Tapi pastilah cair ok.....
Dah siap susun pisang goreng dalam pinggan dan letak susu manis tadi......
Lepas tu parutkan chesse cheddar di atas pisang goreng tadi...hihihi....
memang sedap kan ida, kalau sekali goreng tu kejap je licin, nyummy
ReplyDelete