Friday, May 25, 2018

Iftar 2018 : Day 3 dan Ramadhan Challenge



Sempena berpuasa hari ketiga, aku dan team pemanah Freestyle Archer Club sama-sama memeriahkan acara dengan menyertai Ramadhan Challenge anjuran Bow & Arrow.

Seramai 6 wakil dari kelab yang menyertai pertandingan dan sebanyak 8 kategori dipertandingkan. Agak mencabar sebab acara bermula jam 3 petang. Tapi Alhamdulillah cuaca panas tapi tak terik sangat.

Medal untuk semua peserta

Paling best pada goodies bagnya. Belum start bertanding dah dapat medal. Ini semua peserta akan dapat termasuk sijil. Selain dari tu ada air mineral, jajan, voucher buka puasa (air tebu dan bubur lambuk). Selain dari tu yang paling best lagi ialah dapat tshirt Ramadhan Challenge. Memang berbaloi sangat. Bayar yuran RM 50 tapi dapat macam-macam benda. Tak yah bertanding pun takpe. Hahahahah..

T-shirt untuk semua peserta
Hadiah pertandingan adalah special plague. Biasa dari arcrylic tapi kali ni lain dari yang lain iaitu dari kayu. Berangan nak dapatkan satu sebab nampak special sangat.

Plague Kayu untuk semua pemenang

Kawasan pertandingan
Untuk pertandingan kali ni suami kena jadi juruacara program. So dia memang takde dalam gambar sebab sibuk je sepanjang program. Bila dah habis pertandingan baru boleh nak lepak sesame tapi sekejap jelah.


Ahli keluarga Freestyle Archers Club
Alhamdulillah, impian nak memiliki salah satu plague kayu berjaya walaupun hanya berada ditempat kedua. Tapi ini pertandingan pertama aku join dengan format dinamik. Sebelum ni join format statik. Perasaan gemuruh dia memang lagi huru hara dibuatnya. Mana taknya nak kena shoot unlimited arrow dalam masa 35 saat dan perlu berlari dari tempat permulaan.

Memang tak berlatih langsung sebelum pertandingan ni. Memang terus je shoot masa ni. Syukur kalau dah rezeki tak ke mana kan..

Nampak kurus pulak dalam gambar ni

Family photo 

Family Freestyle Archers Club 

Yeay !!
Habis program nak dekat pukul 7 petang. Kelam kabut bersiap nak balik berbuka puasa dengan anak-anak. Sempat sampai rumah sebelum azan Maghrib. Memandangkan dah kepenatan, memang tak lalu nak makan nasi. Lepas mandi dan solat Maghrib baru makan. Gambar menu tak sempat snap sebab dah kepenatan.



No comments:

Post a Comment