Monday, July 2, 2018

Jamuan Raya orang pencen

Seronok bila dapat seronokkan orang tua kita kan. Hari ni memenuhi hasrat mak nak sertai Majlis Sambutan Hari Raya untuk orang-orang pencen di tempat kerja lama mak dulu. Dulu namanya Filem Negara Malaysia tapi sekarang ni FINAS. Tapi bagus inisiatif yang dibuat oleh staf-staf baru sebab panggil semua orang-orang pencen datang untuk memeriahkan majlis.

Macam biasa aku jadi driver mak aku dan bawak sekali assistant si kecik Muhammad Zulfiqri. Seronok tengok mak berborak dengan kawan-kawan lama dia. Sampai tak sempat nak merasa semua makanan sebab sibuk berborak dengan member-member lama dia.

Aku pun ambil nombor telefon kawan-kawan mak yang aku kenal. Senang nanti kalau nak contact diorang tak payah tercari-cari dah.
Orang baru dan lama

Salah seorang kawan mak

Nampak tak wajah-wajah kegembiraan



No comments:

Post a Comment